Het gebruiken van groene stroom wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat de stroom die uit duurzame energiebronnen wordt opgewekt beter is voor het milieu op de lange termijn. Dit is een goede ontwikkeling, want doordat u milieubewust bezig bent, let u er (wellicht onbewust) op dat u niet onnodig stroom verbruikt.


Waarom groene stroom?

Zoals u in de vorige alinea al heeft kunnen lezen, is groene stroom op termijn beter voor het milieu. Er wordt in dat geval op een effectieve en slimme manier stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen. Hoe dit precies in zijn werking gaat, kunt u in de volgende alinea lezen. Naast dat u een belangrijke bijdrage aan de bescherming van ons milieu levert, zal u ook merken dat het gebruiken van groene energie zeer voordelig kan uitpakken voor u en uw portemonnee. Diverse aanbieders bieden een voordelig pakket met groene energie aan in verschillende steden en regio’s. Wilt u weten welke stroomaanbieders dat in uw stad of regio doen? Klik dan hier om direct gebruik te maken van onze vergelijker.


Hoe kan groene energie worden opgewekt?

Door de grote technologische ontwikkelingen van de afgelopen decennia is het mogelijk geworden dat groene energie uit verschillende bronnen kan worden opgewekt. Zo kan groene energie worden opgewekt uit aardwarmte. Hierbij wordt er energie gewonnen door gebruik te maken van het temperatuurverschil tussen het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs. Biomassa is, in tegenstelling tot wat men wel eens beweert, geen vorm van groene energie aangezien er atmosferische vervuiling optreedt.


Andere veelgebruikte manieren om groene stroom op te wekken zijn:

Met name via zonne-energie wordt er tegenwoordig groene stroom opgewekt. Veelal gebeurt dit via zonnepanelen, waarbij zowel bedrijven deze gebruiken als particulieren.

groene-energie

Meer informatie

Wilt u meer informatie of tips over (het opwekken van) groene energie? Neem dan eens contact op met onze online helpdesk op www.gas-energievergelijken.nl. Onze medewerkers zijn deskundig en adviserend ingesteld, waardoor zij u goed kunnen helpen met van alles, bijvoorbeeld de keuze voor de beste leverancier in de stad of regio waarin u woonachtig bent. Ook via onze social media kanalen zijn wij bereikbaar voor vragen of klachten.