Elke dag verbruikt u energie, ook wanneer u niet thuis bent. Dit, in combinatie met uw energieverbruik wanneer u wel thuis bent, resulteert in energiekosten die u maandelijks dient te betalen. Heeft u zich altijd al afgevraagd waar al uw energie dan precies naar toe gaat?

Energiewijzer
Om een goed inzicht te krijgen in uw energieverbruik in uw huishouden, kunt u het best uw energiemeter in de gaten houden. Deze vindt u doorgaans in uw meterkast. Met een energiewijzer kunt u per apparaat zien hoeveel energie dit apparaat verbruikt. Zo kunt u een goede indicatie krijgen van uw energieverbruik. Uw energiemeter kan per apparaat twee letters aangeven, namelijk een -A en een -G. Het is zo dat een -A voor weinig energieverbruik staat en een -G voor veel energieverbruik. Bij sommige energiewijzers worden er ook kleuren aan de letters gegeven. In dat geval staat een -A dan in het groen aangegeven, terwijl een -G in het rood staat aangegeven. Naast de letters en eventueel kleuren worden er ook plusjes of procenten aangegeven. Uw energiewijzer hangt er dus niet voor niets en indien u nieuwsgierig bent naar welke apparaten veel stroom verbruiken (en waarvan het gebruik dus wat meer geld kost), dan weet u na dit gelezen te hebben wat u in de gaten moet houden.

energiewijzer

Meer informatie
Wilt u meer informatie of tips over uw energiemeter? Neem dan eens contact op met onze online helpdesk op www.gas-energievergelijken.nl. Onze medewerkers zijn deskundig en adviserend ingesteld, waardoor zij u goed kunnen helpen met van alles, bijvoorbeeld de keuze voor de beste leverancier in de stad of regio waarin u woonachtig bent. Ook via onze social media kanalen zijn wij bereikbaar voor vragen of klachten.