Energieleverancier
Essent

Hier vindt u informatie, reviews / ervaringen en klantbeoordelingen van Essent, zodat u een goede keuze kunt maken bij het kiezen van uw nieuwe energieleverancier.

Wilt u weten of u korting kunt ontvangen bij het sluiten van een energie contract bij Essent of wilt u uw huidige Essentenergiecontract verlengen? Check hieronder de huidige energie deals van Essent.

Essent Energiedeal

energiedirect.nl Klantbeoordelingen

4.5/5

(op basis van reviews van energiedirect.nl klanten)

Wil je andere energieleveranciers vergelijken met Essent?

Check dan onze energie vergelijker hieronder

Essent Energiedeal

Over Essent
In Nederland is Essent vandaag de dag een van de grootste energiebedrijven. Met een klantenbestand van ongeveer 2,5 miljoen mensen die elektriciteit van Essent wilden en 2,2 miljoen klanten die gas van Essent wilden, heeft Essent de zaken goed voor elkaar. Sinds 2016 is Essent onderdeel van een nieuw internationaal energiebedrijf genaamd Innogy. Essent streeft vooral naar de waarden duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Tarieven van Essent
Onze energievergelijker geeft u de meest actuele energietarieven die Essent voor u heeft. Er zijn energiecontracten met variabele tarieven en met vaste tarieven. Bij het eerste soort tarief verandert het tarief tweemaal tijdens uw contract (in januari en in juli), terwijl bij dat laatste soort tarief de energietarieven tijdens uw contractduur vast staan. Wanneer u dit laatste contracttype afsluit, dan voorkomt u dat u geconfronteerd wordt met eventuele prijsverhogingen tijdens uw contractduur. Daarom is het aan te raden om een energiecontract met vaste tarieven af te sluiten.

Aanbiedingen en kortingen
Aanbiedingen van Essent kunt u gemakkelijk vinden bij ons. Wij willen het de klanten graag gemakkelijk maken door een handje te helpen bij het vinden van de juiste energieleverancier. Om u extra voordeel te bieden, kunt u daarom bij ons profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen. Deze acties vindt u niet op de site van de energieleveranciers zelf.

Vergelijk Essent energie


Welke soorten stroom levert Essent?
Essent is een van de grootste leveranciers van groene stroom. Dit bedrijf is ook de eerste leverancier die groene stroom leverde. Dit gebeurde namelijk al in 1995. De groene en duurzame stroom van Essent wordt vooral opgewekt door Innogy en RWE Generation, waarbij het grootste deel opgewekt wordt uit windenergie en biomassa. Om klanten milieubewuster te krijgen, adviseert Essent om enkel voor groene stroom te kiezen.

Contactgegevens van Essent
Wilt u als particulier of ZZP’er in contact komen met medewerkers van Essent zelf? Dan is dat uiteraard mogelijk. Essent is elke werkdag bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 1550. U betaalt hiervoor enkel de gebruikelijke belkosten. Op de site van Essent zelf kunt u ook uw vraag stellen aan de klantenservice. Voor grootzakelijke bedrijven geldt het telefoonnummer 020 – 8920255. Voor MKB bedrijven geldt het telefoonnummer 0900 – 1466.